Ó, svätá Brigita Švédska, ty, ktorá si od detstva prežívala hlbokú lásku a súcit s utrpením nášho Pána Ježiša Krista, prosíme ťa, aby si nás sprevádzala na našej duchovnej ceste. Tvoj život plný viery, pokory a oddanosti voči Bohu nech je pre nás inšpiráciou a príkladom.

Patrónka Európy, svätá Brigita, ty si zanechala všetko svetské, aby si sa mohla celkom oddať Bohu a službe blížnym. Nauč nás, ako milovať a slúžiť bez podmienok tak, ako si ty milovala svojho manžela Ulfa a starala sa o svoje deti s nesebeckou láskou. Daj, aby sme aj my našli silu rozdávať naše srdcia tým, ktorí to potrebujú.

Svätá Brigita, ty si počas svojho života konala nespočetné skutky dobročinnej lásky a pomoci, navštevovala si chorých a chudobných, zakladala si kláštory a útulky pre pútnikov. Prosíme ťa, aby sme aj my dokázali nasledovať tvoje kroky a slúžiť Bohu v našich bratoch a sestrách.

Prosíme ťa tiež, svätá Brigita, aby si nám vyprosila u Pána milosť vernosti v modlitbe, hĺbku vo viere a vytrvalosť v skúškach. Ako si ty neúnavne bojovala za návrat pápeža do Ríma a za obnovu Cirkvi, daj nám odvahu a silu stáť pevne vo viere a prispievať k jednote a svätosti Cirkvi.

Na záver ťa prosíme, svätá Brigita, o tvoj príhovor v hodine našej smrti. Ty, ktorá si s pokorou prijala Božiu vôľu a pripravila si sa tak na odchod z tohto sveta, buď pri nás, keď budeme prechádzať z tohto života do večnosti. Vypros nám pokoj a dôveru v nekonečné Božie milosrdenstvo.

Svätá Brigita Švédska, oroduj za nás!

Amen.

Tipy na knihy: